3 SEO tips bij het schrijven van content

27/07/2021

1. Schrijf voor je doelpubliek

Formuleer je teksten zodat ze aansluiten op jouw doelpubliek en op hun interesses. Zorg ervoor dat hun meest gestelde vragen beantwoord worden. Verder hoeven niet alle teksten te handelen over uw product of dienst, maar zorg er wel voor dat alles branchegerelateerd blijft. Zo komt je bedrijf over als een expert in je vakgebied! Geef uitleg en oplossingen die uw doelpubliek zoekt.

 

2. Bedenk goede titels en maak een duidelijke structuur

Onderschat de kracht niet van een effectieve titel. Schrijf titels die duidelijk en interessant zijn en maak gebruik van relevante zoekwoorden. Let naast goede titels ook op je paginabeschrijvingen (meta descriptions). Zorg ervoor dat deze relevant zijn aan de teksten van de respectievelijke pagina. Wees je ervan bewust dat de paginatitel en paginabeschrijving worden weergegeven in de zoekresultaten van de zoekmachines!


Hou je lezers bij de les door uw teksten op te delen in verschillende paragrafen met telkens hun eigen subtitels. Dit leest gemakkelijker en je doelpubliek vindt sneller zijn weg. Ook de zoekmachines houden van goed gestructureerde inhoud! Het CMS-systeem van DeZign Crew maakt het structureren van content zeer gemakkelijk.

 

3. Gebruik van trefwoorden

Gebruik relevante zinnen gevuld met de trefwoorden (of 'zoekwoorden') in je titels en inhoud om zowel de lezers als de zoekmachines te laten weten waar je pagina over handelt. Toch opgepast hier! Te veel zoekwoorden zullen niet alleen je lezers afketsen (omdat het bijvoorbeeld niet prettig leest), maar zorgen er ook voor dat zoekmachines jouw pagina gaat afstraffen voor het overvloedige gebruik hiervan. Gebruik trefwoorden zorgvuldig en spaarzaam, en houd vast aan een 'natuurlijk leesgevoel'.